Saxat från Istavlan.

Hej mina vänner !

Helgen som passerat, 16-17 oktober paddlade Bertil och jag från Olshammar i norra Vättern upp till Askersund. Det är tredje året i rad vi genomför den här paddlingen så det börjar likna lite av en tradition.

Vi genomför ett antal paddlingar per år som sträcker sig över ett veckoslut upp till två veckor och då gäller givetvis tält och medförd övrig utrustning liksom mat. Den typen av upplägg är det vi gillar bäst.

Dock, Askersundspaddlingen avviker radikalt från våra hårt hållna principer och här gäller sämsta möjlig paddelväder men kompenserat med bästa möjligt boende och ätande.

Följriktigt hade vi hård motvind upp till Askersund, det enda vi förundrades över var avsaknaden av det vanlig snögloppet. Sträckan är 20 km och vi rastade på halva sträckan med en rejäl brasa och medhavd lunch.

Skärgården är ju omfattande så här finns möjlighet att välja ny rutt varje år.

Framkommen till Askersund paddlade vi som vanligt upp i ån genom stan och lägligt nog ligger Hotell Norra Vättern 25 meter från nämnda å och vårt upptag av kajakerna.

Efter dusch och ombyte och en stadig whiskey avnjöts en superb middag i restaurangen.

Följande dag hade vi fortfarande nordlig vind vilket betydde att vi hade en rykande medvind genom den yttre delen av skärgården ner till Olshammar. Genom att köra en typ av medvindskryss kom vi upp i en total paddel-sträcka på 25 km den dagen.

Paddling i hård medvind i tät skärgård är så nära optimal paddelnjutning man kan komma.

Paddlare Per & Bertil

 

 

tillbaka